Здравейте Колеги,моят избор за тази зима е Гиславд,карал съм с такива и съм доволен! Успех и хиляди километри на всички!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Зимни гуми сезон 2010/2011
Collapse
X
-
Така вчера на заледено от -1 пробвах как се държи колата, с летни гуми 17' на един месец са...еми няма такова поведение, нито подхлъзва нито поднася!!!
Следобеда се хванах и сложих зимните джанти с зимните гуменки, който са доста арни като марка, грайфер и си държат супер, но голяма разлика не усетих в летните и зимните....
Имам аверче, което мин. зима кара с нови летни и нямаше проблеми...
ИЗВОД: гумите да са нови с добър дот и грайфер и си чук!sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеТака вчера на заледено от -1 пробвах как се държи колата, с летни гуми 17' на един месец са...еми няма такова поведение, нито подхлъзва нито поднася!!!
Следобеда се хванах и сложих зимните джанти с зимните гуменки, който са доста арни като марка, грайфер и си държат супер, но голяма разлика не усетих в летните и зимните....
ИЗВОД: гумите да са нови с добър дот и грайфер и си чук!
Що не ходиш тогава в планината зимно време с кецове??
А ако на пешеходната пътека ти изкочи едно детенце ко ще чиниш с "уетните" си перфектни кецове????
Или се позоваваш на закона че е нужно да имаш само грайфер?????
Еххх деца,деца....
--------------------
Или викаш тия Алфи са толкова арни,че са пълни с всякакви системи за контрол на пътя.
Щото и по жанти да я лъзгаш пак нема да има проблемация.
Опитах се малко да докарам начина ти на изказване,ама дали е толкова арно ти ше каеш!
Ама да се чудиш тия полу-кръгли идеотИ,що ни лъзгат с тия зимни гуми?Все пак ти не си единствения които не вижда разлика между ботуша и гуменката!
Техната м..а печелбарска!!!!!Last edited by Linkestis; d.m.y г., 10:02.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Давам обективни данни:
- летни гуми на 1000км, дот 2009, 215/45/17
- зимни гуми дот 2008, 195/65/15
Темп. на въздуха -1, настилка леко влажна, скреж малко, сняг нямаше, час 07:45 сутринта!
Действието се развива в гр. Русе, не в планина!!
Разлика в поведението освен ако не съм идиот, не съм усетил. Стаж зад волана 6 години, над 100к км!
На лед нито зимна и лятна няма ефект. Зимните гуми са добри на сняг, но до там за мен!
При тези условия, такива бяха резултатите, ако решите колега, заповядайте в Русе, ще сложим летните и демонстрирам. После след теста ще одарим по някоя биричка с кебабчИта
Стила на писане, не сте го докарали!
За да се засегнете така, явно работите с гуми. Няма да цитирам марки, за да не правим реклама!
Извод за мен: Важно е какъв е дот-а на гумите, за мен гума след три сезона, вече не е същата. Имам аверче което караше миналата зима с летни континентал, 15' и нямаше грижи..нови. факт!
Никой не споменава системи, и глупости. Приятел с Q7 с вс системи и зимни гуми на мокро се подхлъзна и одари стълб!Last edited by rusiq86; d.m.y г., 13:46.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеДавам обективни данни:
Темп. на въздуха -1, настилка леко влажна, скреж малко, сняг нямаше, час 07:45 сутринта!
Разлика в поведението освен ако не съм идиот, не съм усетил. Стаж зад волана 6 години, над 100к км!
На лед нито зимна и лятна няма ефект. Зимните гуми са добри на сняг, но до там за мен!
При тези условия, такива бяха резултатите, ако решите колега, заповядайте в Русе, ще сложим летните и демонстрирам. После след теста ще одарим по някоя биричка с кебабчИта
За да се засегнете така, явно работите с гуми. Няма да цитирам марки, за да не правим реклама!
Извод за мен: Важно е какъв е дот-а на гумите, за мен гума след три сезона, вече не е същата. Имам аверче което караше миналата зима с летни континентал, 15' и нямаше грижи..нови. факт!
Никой не споменава системи, и глупости. Приятел с Q7 с вс системи и зимни гуми на мокро се подхлъзна и одари стълб!
Поздрави
Дамяналфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.
Comment
-
Аз съм карал за кратко 10-годишни зимни гуми и мога да се подпиша с двете ръце, че на сняг са около 700-800 пъти по-добри от най-скъпата лятна гума.
При тези метео условия да караш с летни гуми е престъпление.
Стаж зад волана 18 години и някой друг километър пробег._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Сега само не скачайте над колегата от Русе!
Защото той ви е казал мокро време, пак повтарям мокро, не сняг, не лед!
Изследвания на Аутобилд, и асоцияцията на производителите сочи че зимно време когато е сухо или мокро лятната гума спира много по бързо от зиманата, зиманата е добра само и единствено при наличие на сняг!!!
Т.е. приложение на този вид гума имате една 10 най-много 15 дни в годината
Така че друг път не се изказвайте неподготвени...156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщениеАз съм със Pireli P6000 и на четирите. Нямам оплаквания така че продължавам със тях 205/55/16.
Иначе аз вече втора зима карам с Wredestein Wintrac Xtreme 16ки и съм адски доволен...156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеДавам обективни данни:
Никой не споменава системи, и глупости. Приятел с Q7 с вс системи и зимни гуми на мокро се подхлъзна и одари стълб!Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеТака вчера на заледено от -1 пробвах как се държи колата, с летни гуми 17' на един месец са...еми няма такова поведение, нито подхлъзва нито поднася!!!
ИЗВОД: гумите да са нови с добър дот и грайфер и си чук!Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеСега само не скачайте над колегата от Русе!
Защото той ви е казал мокро време, пак повтарям мокро, не сняг, не лед!
Изследвания на Аутобилд, и асоцияцията на производителите сочи че зимно време когато е сухо или мокро лятната гума спира много по бързо от зиманата, зиманата е добра само и единствено при наличие на сняг!!!
Т.е. приложение на този вид гума имате една 10 най-много 15 дни в годината
Така че друг път не се изказвайте неподготвени...
Или "мокрото" от лугата по асфалта на -1 за теб и шофера от Русе е мокро?sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеРОБИН ХУД,в кои ред или диагонал виждаш/намираш думата "мокро"?
Или "мокрото" от лугата по асфалта на -1 за теб и шофера от Русе е мокро?
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=52803&page=2156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщениеДнес се нагледах на такива ербап шофери като теб по пътя за Варна, добре че нямаще жертви. Не са глупави производителите да произвеждат летни и зимни гуми. Иначе днес алфа 166 ме изненада много приятно. Сутринта тръгнах от Бургас за Варна и след обяд обратно, с нови зимни гуми вериги не ми се наложи да слагам.
Поздрави
Дамян
Както споменах -1, няма сняг, а слана, и обичайните условия за тази темп. сутрин рано в началото на декември.
Чета и се питам абе хората четат ли какво съм писал!!!
Говорим за студено време, със слана, дори и на мокро си бяха чук. Написах това, защото всеки разправя да се слагат, мн било опасно като падне под 7 градуса. Имам голям паркинг, засилвах и натисках спирачка за да видя дали ще се включи абс, еми не се!!
Ако бях на сняг с летни, дори няма да направя усилие да мръдна, знам резултата
Мин зима карах с гуми с мн грайфер, добра марка, но на 9 години бяха, като нз човек какво да гледа и какво е дот е кофти, и бяха ок, но на доста места преплъзваха, не държаха добре, след като разбрах с какво съм карал, веднага ги махнах.
Не ангажирам никого с мнението си! Мокро от луга?!! На -1 и щипка сол или каквото и да е било няма!
Колега сликчето, казвам само че зимни гуми на сняг! Но при описаните условия и нови летни няма да мръднат.
Написал съм извода за мен: Нови гуми с добър дот, или поне не на мн годинки, и грайфер да имат!
Следващата седмица се очаква затопляне около 0, ако има желаещи да направим тест, специално ще сложа др. комплект обувки, и после ще обсъдим резултатите на бира с кебабчетаLast edited by rusiq86; d.m.y г., 00:02.sigpic
Comment
Comment